خواص گوجه فرنگی

 
نام علمی: Lycopersicum esculentum

 
گوجه فرنگی از جمله سبزیجات پرخاصیت است كه اگرچه به صورت پخته و رب - در غذا - زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد ولی مصرف آن به صورت خام بسیار مفیدتر است.

 
ارزش غذایی گوجه

ارزش غذایی گوجه فرنگی

فرنگی

گوجه فرنگی سرشار از ویتامین‌های C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامین‌های گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.

خواص درمانی گوجه فرنگی

 

خواص درمانی گوجه فرنگی

 
گوجه فرنگی اشتهاآور، برطرف‌كننده ضعف و خستگی، تقویت‌كننده سلسله اعصاب و همچنین قلب و دستگاه گردش خون است. متخصصان همواره مصرف آن را به بیماران مبتلا به دردهای مفاصل و همچنین رماتیسم و نقرس توصیه می‌كنند. در ضمن گوجه‌فرنگی برای رفع مسمومیت‌های مزمن، بالا بودن اوره و چربی خون، درمان یبوست، دفع رسوبات ادراری و صفراوی نیز مفید شناخته شده است. در ضمن با توجه به اینكه گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است، خوردن آن در تقویت بینایی، سلامت پوست و مخاط‌ها بسیار مؤثر است.

 

گوجه فرنگی دشمن سرطان

 
گوجه فرنگی نیز مانند هر میوه و سبزی دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لك و سالم داشته باشد و برای نگهداری كوتاه‌مدت آن حتی تا 15 الی 20 روز نیز یخچال بهترین مكان است ولی برای زمان بیشتر از آن می‌توان روش فریز كردن را انتخاب كرد. اگرچه در سال‌های اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت می‌شود ولی به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین برای استفاده از طعم گوجه فرنگی‌های تابستانه در پخت و پز زمستانی، شما می‌توانید آنها را ابتدا به صورت ریز خرد كرده یا رنده كنید، سپس بدون روغن در تابه‌ای ریخته و روی اجاق گاز بپزید. پس از آنكه آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبی‌ای پیدا كرد، آن را در یك ظرف یا كیسه فریزر بسته‌بندی كرده و در فریزر نگهداری كنید.

 
ارزش غذایی یك عدد گوچه‌فرنگی تازه


كالری / 24

ارزش غذایی گوجه فرنگی تازه


چربی / 0 گرم


چربی اشباع شده / 0 گرم


كلسترول / 0 میلی‌گرم


كربوهیدرات / 5 گرم


پروتئین / 1 گرم


فیبر رژیمی / 1 گرم


سدیم / 6 میلی‌گرم


ویتامین C / 15 میلی‌گرم


پتاسیم / 292 میلی‌گرم

 

مضرات گوجه فرنگی :

 
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائیكه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .

بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.

معجزه آب گوجه فرنگی را بدانید!
حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود.تحقیقات انجام شده توسط متخصصین تغذیه نشان داد که آب گوجه فرنگی برای حفظ تراکم و سلامت بافت استخوان فواید قابل ملاحظه ای دارد.
محققان معتقدند نوشیدن 2 لیوان آب گوجه فرنگی در روز، استخوان ‌ها را تقویت نموده و از  پوکی استخوان پیشگیری می کند.
برای انجام این پژوهش که در دانشگاه تورنتو، کانادا انجام شد، 60 زن یائسه 50 تا 60 ساله انتخاب شدند و از آنها خواسته شد که گوجه فرنگی و فرآورده های آن را به مدت یک ماه به طور کامل از رژیم غذایی خود حذف کنند.
پس از طی این دوره، آزمایشات بیوشیمیایی نشان دادند که حذف گوجه فرنگی از رژیم غذایی موجب افزایش ماده ای به نام N- تلوپپتید در خون می شود. این ترکیب، شاخص سلامت استخوان است و زمانی سطح آن در خون و یا ادرار بالا می رود که تحلیل بافت استخوانی وجود داشته باشد.
در بخش دیگر مطالعات مشخص شد که مصرف مداوم گوجه فرنگی موجب کاهش N- تلوپپتید در خون و در حقیقت کاهش خطر تحلیل استخوانی و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
محققان اثر گوجه فرنگی بر بافت  استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت می دهند.از مدت ها پیش نقش لیکوپن به عنوان یک  آنتی اکسیدان در پیشگیری از سرطان پروستات و همچنین حفظ سلامت قلب به اثبات رسیده بود.

10نکته خواندنی راجع به گوجه فرنگی!!
گوجه‌ فرنگی سرشار از ویتامین‌های آ، ب 1، ب 2، ث و مواد معدنی ازجمله كلسیم،فسفر،سدیم،پتاسیم،منیزیم،آهن،مس،روی،ارسنیك و كبالت است.
100 گرم گوجه ‌فرنگی خام حاوی 20 كالری انرژی، یك گرم پروتئین، 11 میلی‌گرم كلسیم، 6/0 میلی‌گرم آهن، 1100واحد بین‌المللی ویتامین آ، 3/0 گرم چربی، 06/0 میلی‌گرم ویتامین ب 1، 04/0 میلی‌گرم ویتامین ب 2 و 23 میلی‌گرم ویتامین ث است.
در گوجه ‌فرنگی رسیده،تقریبا تمام آمینو اسیدهای اصلی به استثنای تریپتوفان وجود دارد.قند موجود در گوجه‌ فرنگی رسیده،گلوكز فروكتوز و ساكاروز است كه البته میزان آن اندك است.رنگدانه اصلی گوجه‌فرنگی لیكوپن بوده كه سبب رنگ قرمز آن می‌شود.

 

گوجه فرنگی,فواید آب گوجه فرنگی,خواص گوجه فرنگی

پوست گوجه ‌فرنگی حاوی مقادیر فراوانی از كاروتینوئیدها بوده كه به وسیله سلول‌های روده انسان جذب می‌شود.بنابراین اغلب توصیه می‌‌شود كه این سبزی خوش ‌طعم را همراه با پوست میل كنید.گوجه ‌فرنگی به علت دارا بودن مواد مغذی زیاد و كالری پایین،یكی از پایه‌های اصلی رژیم‌های غذایی است.
 10 نكته
1-میوه نارس گوجه‌ فرنگی سمی است و باید از خوردن آن پرهیز كرد.در گوجه ‌فرنگی سبز و نارس ماده‌ای سمّی به نام سولانین وجود دارد كه خوردن آن موجب مسمومیت شده و ایجاد دل پیچه،اسهال و باز شدن مردمك چشم می‌شود.
2-در چین از جوشانده ریشه،شاخه‌ها و برگ‌های مسن گوجه ‌فرنگی برای رفع دندان‌ درد استفاده می‌شود و خود گیاه نیز خاصیت حشره‌كش دارد.
3- لیكوپن موجود در گوجه‌فرنگی،نوعی آنتی‌اكسیدان است كه مانع ایجاد كلسترول بد خون می‌‌شود و به همین دلیل از بروز حملات و بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌كند.توجه داشته باشید مصرف گوجه‌فرنگی پخته،موجب جذب لیكوپن بیشتری در بدن می‌شود.
4- گوجه ‌فرنگی حاوی انواع ویتامین‌های گروه ب است،به همین دلیل داروی مناسبی برای رفع عصبانیت‌های افراد است.مصرف مداوم گوجه ‌فرنگی همراه با غذا و به صورت سالاد، سیستم عصبی بدن را تقویت كرده و ‌آرامش را به همراه خواهد آورد.
5- گوجه‌فرنگی یكی از مهم‌ترین منابع ویتامین آ است.به همین دلیل درتقویت بینایی،تقویت و سلامتی پوست و مخاط ‌‌ها و رشد استخوان‌ها مفید است.
6- گوجه‌فرنگی به دلیل داشتن ویتامین‌های ث و آ فراوان دستگاه ایمنی بدن را تقویت كرده و بدن را در برابر امراض وبیماری‌های عفونی مقاوم می‌سازد.
7- اگر پوست شما كك و مك دارد،هر روز آن را با آب گوجه ‌فرنگی تمیز كنید،كم‌كم كك و مك‌ها را از بین می‌‌برد.
8- گوجه ‌فرنگی ورم مفاصل را برطرف می‌كند و برای مبتلایان به نقرس و رماتیسم مفید است.
9- گوجه‌ فرنگی به دلیل نداشتن سدیم و قند،غذای مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت و فشار خون است.
10- توجه داشته باشید خوردن گوجه ‌فرنگی،برای بعضی بیمارانی كه دچار حساسیت یا آلرژی (خارش بدن،قرمز شدن پوست،آسم،كهیر و...) هستند،ضرر دارد.

 

گوجه فرنگی

گوجه فرنگي يکي از سبزي هايي است که مصرف آن به آقايان توصيه مي شود .
تحقيقات بي‌شماري تاکنون نشان داده‌اند که مصرف بالاي ميوه و سبزيجات مي‌تواند از بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي،برخي سرطان‌ها و... پيشگيري کند و دليل اصلي اين ويژگي‌ هم آنتي‌اکسيدان‌هاي موجود در اين گروه‌هاي غذايي است.

کاروتنوييدها و به ويژه ليکوپن اصلي‌ترين آنتي‌اکسيدان گوجه‌ فرنگي است و در كنار ترکيبات فنوليک موجود،خواص ضد سرطاني را به اين ماده غذايي داده است.گوجه غني از آب است، به طوري كه 100 گرم‌اش 8/93 گرم آب دارد و از آنجا که بسيار کم کالري است مصرف‌اش براي تناسب اندام توصيه مي‌شود. يک گوجه رسيده متوسط که 123 گرم وزن دارد، حدود 22 کيلو کالري، 1/1 گرم پروتئين، 8/4 گرم قند، 3/0 گرم چربي و 5/1 گرم فيبر دارد. اين ترکيبات نه تنها در گوجه بلکه در تمامي فرآورده‌هاي به دست آمده از اين سبزي نيز موجود است،حتي جالب است بدانيد ميزان ليکوپن موجود در فرآورده‌ها بيشتر است و راحت‌تر از طريق ارگانيسم جذب مي‌شود. البته ذکر اين موضوع نيز مهم است که فرآورده‌هاي گوجه نسبت به ميوه تازه سديم بيشتري دارد. مثلا 15 ميلي‌ليتر سس‌گوجه 80 ميلي‌گرم و کچاپ 170 ميلي‌گرم سديم دارد. اين ميزان به ترتيب 3 درصد (سس گوجه) و 7 درصد (کچاپ) بيشتر از حداکثر ميزان سديم مورد نياز بدن در روز است بنابر اين برخلاف گوجه‌فرنگي تازه، در خوردن فرآورده‌هاي آن بايد حد اعتدال را رعايت کرد.

چراغ سبز براي آب‌ گوجه!


آب اين سبزي کالري،بسيار کمي دارد، به‌ طوري که هر 100 ميلي‌ليتر از آن حدود 20 کيلوکالري انرژي دارد و با وجود كالري كم، غني از مواد معدني و ويتامين‌هاست و آن را نوشيدني سرشار از آنتي‌اکسيدان‌ مي‌دانند. به اين ترتيب كه 100 ميلي‌ليتر از آن 250 ميلي‌گرم کاروتن، 14 ميلي‌گرم ويتامين C، 230 ميلي‌گرم پتاسيم، 15 ميلي‌گرم سديم دارد، در حالي فقط 16 کيلو کالري انرژي داشته و به‌طور کلي حاوي مواد محافظتي در برابر سرطان است. در واقع نه تنها آب گوجه بلکه آب تمامي سبزيجات، کالري کم و ريز مغذي‌هاي اصلي و مهم زيادي دارند و فرد با مصرف آهن در ضمن دريافت انرژي کم مي‌تواند ويتامين و مواد معدني زيادي به بدنش برساند.

 

به پنج دليل به شما توصيه مي‌كنيم كه از اين نوشيدني ميل كنيد:

اول اينكه آب گوجه‌فرنگي کم‌کالري و پرويتامين است، به شرطي که 100 درصد طبيعي باشد.

دوم خاصيت ادرارآوري دارد.

سوم، داروي بسيار خوبي براي گلو درد و آکنه است.

چهارم اينكه ضدخستگي و ضدگرسنگي بوده .

پنجم اينکه براي پيشگيري از بروز ديابت، سرطان پروستات، سرطان ريه، معده و بيماري‌هاي قلبي عروقي مفيد شناخته شده است.

گوجه فرنگی

چند تحقيق جالب درباره گوجه‌فرنگي
تحقيقات اخير نشان داده‌اند چون ميزان چربي و قند آب گوجه پايين است و ليكوپن فراواني دارد، مي‌تواند در مبتلايان به ديابت نوع 2 سبب کاهش تجمع پلاکت‌هاي خوني شود. طي اين پژوهش روزانه به مدت 3 هفته، داوطلبان مبتلا به ديابت، 250 ميلي‌ليتر آب گوجه صاف شده مصرف کردند و پس از اين مدت محققان متوجه کاهش تجمع پلاکت‌هاي خوني و کاهش احتمال ابتلا به ناراحتي‌هاي قلبي در آنان شدند.
تحقيقي ديگر نشان داده است که احتمال ابتلاي افرادي که به‌ طور مرتب گوجه يا فرآورده‌هاي گوجه‌ فرنگي نظير آب آن را مصرف مي‌کنند به سرطان پروستات 10 تا 20 درصد کاهش مي‌يابد.مصرف تنها دو هفته آب گوجه به طور مرتب، مقاومت سلول‌ها را در برابر اکسيداسيون افزايش داده و بالا رفتن ميزان ليکوپن در بافت پروستات مانع از بروز اين سرطان در افراد مي‌شود، در حالي که مصرف مکمل ليکوپن چنين اثر قوي ندارد.
طبق پژوهش‌هاي سازمان غذا و داروي آمريکا مصرف نصف فنجان آب گوجه در هفته مي‌تواند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. نزديک به 20 تحقيق ديگر نيز از تاثيرات مثبت ليکوپن موجود در گوجه در جلوگيري از ابتلا به سرطان ريه، معده، روده بزرگ، کولون، لوزالمعده، مثانه، پستان و دهانه رحم خبر داده است، گرچه هنوز بررسي‌ها در رابطه با اثر پيشگيري‌ کننده اين ماده در بروز سرطان‌هاي معده، ريه و پروستات زير سوال بوده و همچنان ادامه دارد.


3 مورد منع مصرف گوجه‌فرنگي
اگر آلرژي داريد: آلرژي به لاتکس مي‌تواند سبب بروز عکس‌العمل‌هاي شديد در پي مصرف گوجه شود. به همين دليل توصيه مي‌شود افرادي که به گوجه، کيوي، هلو يا فلفل حساسيت دارند به متخصص مراجعه کرده تا ضمن مشخص شدن آلرژي شان، اقدامات لازم انجام شود.

اگر مشکلات مري داريد: اگر ناراحتي گوارشي يا مري داريد، مثلا دچار بازگشت اسيد معده هستيد، بهتر است در مصرف گوجه با احتياط عمل کنيد. مصرف اين سبزي مي‌تواند سبب بروز دردهاي شديد در معده و مري شود.


اگر سندرم آلرژي دهاني داريد: افرادي که به گرده‌ها حساسيت دارند، با خوردن گوجه‌فرنگي در بدن‌شان عکس‌العمل‌ ايمونولوژيک به وجود مي‌آيد و اين موضوع به دهان، لب‌ها، گلو محدود مي‌شود و حس گزگز و سوختگي به وجود مي‌آيد و در عرض چند دقيقه برطرف خواهد شد بنابراين، خوردن گوجه‌فرنگي براي اين افراد ممنوع نيست اما در صورتي که با خوردن اين سبزي دچار اين حالات مي‌شويد،بهتر است با متخصص مشورت کنيد تا دلايل آلرژي‌تان مشخص شود.

منبع:jamejamonline.ir-seemorgh.com-بیتوته

 



تاريخ : دو شنبه 30 دی 1392برچسب:, | 11:55 | نویسنده : alivarzide |

 

دمنوش گیاهی,خواص دمنوش گیاهی,خاصیت دمنوش گیاهی

همان طور که اگر چای بیش از اندازه مصرف شود اثر منفی دارد، در مورد دمنوش‌ها هم همین موضوع صادق است.

دمنوش های گیاهی
در کابینت آشپزخانه مادربزرگ را که باز می‌کنم، پر است از قوطی‌های حاوی برگ‌های خردشده گیاه‌های مختلف! گل گاوزبان، آویشن، اسطوخودوس، نعناع، چای کوهی، عناب و... هر بار که پدرم می‌گوید خسته‌ام، معده‌ام سنگین شده یا استرس کاری‌ام زیاد است، مادربزرگ فوری این قوطی‌ها را روی کابینت می‌چیند و مقداری از هر یک در قوری گل قرمز قدیمی‌اش می‌ریزد و آب جوش سماور را روی آن باز می‌کند. بعد از چند دقیقه، دمنوش حاضر و در استکان با تکه‌ای نبات آماده است.

بیشتر ما برای رفع خستگی یا در شب‌نشینی‌ها و مهمانی‌هایمان چای می‌نوشیم در صورتی که دمنوش‌های خوشمزه و خوش آب و رنگ و پرفایده کم نیستند. به همین دلیل، این گفت و گو با دکتر محمدحسین عزیزی، در مورد دمنوش‌ها را برایتان آورده‌ایم.


 به چه نوشیدنی‌هایی دمنوش می‌گویند؟
دمنوش، از دم کردن قسمت‌های مختلف گیاهان از جمله برگ، ساقه، ریشه و میوه به دست می‌آید که خواص زیادی دارند. معروف‌ترین دمنوش، چای است که از برگ خشک‌شده بوته چای و آب جوش به دست می‌آید.

 می‌توان از تمام گیاهان برای تهیه دمنوش استفاده کرد؟
از بیشتر گیاهان دارویی، ادویه‌ها و میوه‌ها می‌توان به صورت خشک، خرد و پودر شده برای تهیه دمنوش استفاده کرد.
 
آیا می‌توانیم گیاهان، میوه‌ها و... را برای تهیه دمنوش با هم مخلوط کنیم یا اثرشان تغییر می‌کند؟
می‌توان گیاهان، برگ و ساقه و میوه آن‌ها را با هم ترکیب کرد تا خاصیت بیشتری پیدا کنند.
 
مگر گیاهان چه خاصیتی دارند که برای تهیه دمنوش به کار می‌روند؟
گیاهان حاوی رنگدانه، آنتوسیانین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها، مواد فلاونوییدی و ترکیب‌های ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری‌های قلبی- عروقی هستند. برخی از آن‌ها هم باعث کاهش خستگی می‌شوند و برخی تقویت‌کننده معده و روده‌اند.
 
دمنوش‌ها ضرری هم دارند؟
نه، به شرطی که در مصرف آن‌ها افراط نکنیم. همان طور که اگر چای بیش از اندازه مصرف شود اثر منفی دارد، در مورد دمنوش‌ها هم همین موضوع صادق است.

دمنوش را چطور باید آماده کرد؟
آب داغ را روی برگ، ساقه، میوه یا مخلوطی از گیاه می‌ریزیم و اجازه می‌دهیم چند دقیقه‌ای با در بسته کنار منبع حرارتی و نه روی آن، باقی بماند تا عصاره‌اش خارج شود.
 
این موضوع در مورد دمنوش‌های فله‌ای که در عطاری‌ها موجود است و چای‌های کیسه‌ای هم صدق می‌کند؟
بله، البته از آنجا که چای‌های کیسه‌ای معمولاً حاوی گیاه پودر شده هستند، رنگ و اسانس‌شان زودتر خارج می‌شود اما به هر حال باید آن‌ها را هم حدود 5 دقیقه در آب جوش گذاشت تا دم بکشند. دمنوش‌هایی که به صورت برگ و ساقه و ریشه کامل هستند باید بیشتر و حدود 15-10 دقیقه در آب جوش دم بکشند.
 
آیا این باور صحت دارد که چای‌های کیسه‌ای از گیاهانی با کیفیت پایین‌تر تهیه می‌شوند؟
همیشه این‌طور نیست. البته چون می‌توانیم دمنوش‌های فله‌ای را از نظر کیفیت، رنگ، تمیزی و بو بررسی کنیم، مسلماً بهتر از انواع چای‌های کیسه‌ای هستند اما حتی آن‌ها را هم باید از محل معتبری تهیه کرد. اگر این نوع چای‌ها را می‌خریم، بهتر است مربوط به شرکتی معتبر با سابقه کافی باشد. از طرفی، به آن‌ها معمولاً رنگ و اسانس اضافه می‌کنند، به همین دلیل به محض قرار گرفتن در آب جوش، رنگ می‌دهند.
 
چای‌های کیسه‌ای دو نوع کلاسیک و طعم‌دار دارند. شما استفاده از کدام‌یک را توصیه می‌کنید؟
بهتر است چای کیسه‌ای کلاسیک تهیه کنید زیرا نوع طعم‌دار، حاوی اسانس‌های شیمیایی است. مثل چای سبز با طعم لیمو حاوی عصاره لیمو نیست بلکه اسانس سنتزی آن را دارد.
 
دمنوش‌ها را بعد از تهیه می‌توان چند ساعت یا چند روز در یخچال نگه داشت یا باید فوراً مصرف کرد؟
بهتر است دمنوش‌ها را تازه مصرف کنیم تا از ترکیب‌های آنتوسیانین، آنتی‌اکسیدانی و فلاونوییدی‌شان بهره‌مند شویم زیرا فرمول این ترکیب‌ها در اثر ماندن و مواجهه با اکسیژن هوا تغییر می‌کند و ساختار شیمیایی‌شان می‌شکند. اگرچه نگهداری دمنوش بیش از یک ساعت باعث خراب شدن آن نمی‌شود اما آثار مفید آن را از بین می‌برد.
 
دمنوش فله‌ای را تا چه مدت و در چه شرایطی می‌توانیم نگه داریم؟
دمنوش‌ها چون خشک هستند و رطوبت خیلی کمی دارند، می‌توان آن‌ها را در محیط خشک، خنک و سایه تا 3-2 ماه نگه داشت اما نگهداری طولانی‌مدت آن‌ها باعث کاهش آثار مفیدشان می‌شود.

 بهترین ظرف برای نگهداری آن‌ها چیست؟
بهتر است در ظروف شیشه‌ای نگهداری شوند.

منبع: هفته نامه سلامت وبیتوته



تاريخ : دو شنبه 30 دی 1392برچسب:, | 11:20 | نویسنده : alivarzide |

 

 

خواص خرمالو

 

آشنايي با خواص خوراکي‌ها- خرمالو از جمله ميوه‌هايي است كه اگرچه در حالت نارس گس و سفت است ولي اگر آن را در دماي معمولي اتاق قرار دهيد، به مرور خواهد رسيد و نرم و شيرين مي‌شود.

 

البته طعم و مزه آن به نوع خرمالو بستگي دارد؛ به اين معنا كه حتي بعضي از انواع رسيده نيز همچنان حالت گسي را دارند. خرمالو علاوه بر اينكه به صورت خام و تازه مصرف مي‌شود، در آجيل ميوه‌هاي خشك نيز يافت مي‌شود. در ضمن از پخته آن نيز به صورت مربا، مارمالاد و همچنين در انواع شيريني‌ها و كيك‌ها استفاده مي‌كنند.

 

خواص غذايي

 

خرمالو سرشار از ويتامين A، بتاكاروتن و همچنين مقدار قابل توجهي ويتامين‌هاي B1، B2، B3 و ويتامين C است. اين ميوه همچنين مواد معدني مختلف مورد نياز بدن را مانند كلسيم، گوگرد، آهن، فسفر، منيزيم و پتاسيم دارد؛ به همين جهت براي رشد و نمو كودكان بسيار مفيد شناخته شده است.

 

خواص درماني

 

ـ خوردن خرمالوي رسيده براي افرادي كه از سينه‌درد در رنج هستند، توصيه مي‌شود.


ـ مي‌گويند اگر خرمالو را به صورت ناشتا ميل كنيد، براي درمان اسهال خوني بسيار مفيد خواهد بود.


ـ خرمالو براي بيماران كبدي، كليوي و نقرسي نيز مفيد است.


ـ خرمالو حاوي مقدار زيادي پكتين است. پكتين يكي از فيبرهاي محلول در آب است كه باعث كاهش چربي خون مي‌شود.

 

يك عدد خرمالوي 25 گرمي چه دارد؟

 

 

چربي 0/10گرم
ويتا مينc 16/5 ميلي گرم
انرژي 22كيلوكا لري
كربوهيدرات 0/2گر م
پروتئين 8/38 گرم

 

 

از خوردن خرمالو تا انسداد روده


افراط و تفریط در هیچ چیزی حتی خوردن میوه مورد علاقه مان جایز نیست! بسیاری از ما فکر می کنیم که چون میوه ها جزو خوراکی های مفید و پرخاصیت هستند، پس می توانیم هرچقدر که دلمان خواست از آنها بخوریم.

می بینیم افرادی را که هر شب ظرفی پر از میوه را به جای شام، البته چند برابر کالری یک شام سبک، خالی می کنند!

اگرچه مصرف متعادل میوه ها می تواند برای بدنمان مفید و سودبخش باشد ولی اگر در خوردن آنها افراط شود، ممکن است ما به دردسر بیفتیم.

اولین عارضه ای که مصرف بیش از حد میوه ها می تواند به دنبال داشته باشد، بالا رفتن وزن است. چون میوه ها هم کالری دارند و اگر کالری شان در برنامه غذایی روزانه محاسبه نشود، می توانند وزنمان را به مرور زمان، بالا ببرند. در صورتی که بیشتر ما فکر می کنیم میوه ها کالری ندارند و هر چه بخواهیم می توانیم از آنها بخوریم. خرمالو هم از این قاعده مستثنا نیست!

به علاوه، در فصل خرمالو تعداد زیادی از افراد با این شکایت که دل درد شدید دارند به ما مراجعه می کنند و ما پس از انجام دادن آزمایش های لازم متوجه می شویم که آنها در مصرف خرمالو زیاده روی کرده اند و به همین دلیل دچار انسداد روده شده اند. تعجب نکنید! انسداد روده یکی از شایع ترین عوارض مصرف فراوان خرمالو است که خیلی از مردم، به خصوص در نواحی شمالی کشور، در فصل خرمالو (یعنی پاییز) از آن رنج می برند؛ به طوری که در برخی موارد انجام جراحی تنها راه چاره به حساب می آید و همین موضوع نگرانی هایی را برای متخصصان ایجاد کرده است.

بعضی از مردم گمان می کنند که چسبناکی این میوه باعث انسداد روده می شود اما موضوع اصلا این نیست و ما در این بیماران، با چسبندگی جدار روده مواجه نیستیم. خرمالو، میوه راحت الحلقومی است و مردم، مثل سیب یا گلابی آن را خوب نمی جوند و حتی در بسیاری از موارد، آن را نجویده قورت می دهند. بنابراین، تکه های له نشده خرمالو کم کم در انتهای روده کوچک جمع و باعث انسداد آن می شوند. به علاوه، تانن موجود در خرمالو هم می تواند به عنوان عاملی برای انسداد روده محسوب شود.

بنابراین، بهترین توصیه ای که می توان برای پیشگیری از انسداد روده در اثر مصرف بیش از اندازه خرمالو کرد، این است که در مصرف آن حد اعتدال را رعایت کرد و افراد اصراری به خوردن بیش از یک عدد خرمالو در روز نداشته باشند و تازه آن یک عدد را هم خوب بجوند تا مشکلی برایشان پیش نیاید. در حالی که می بینیم خرمالوهای درشت و شیرین یکی پس از دیگری در ظرف میوه به اتمام می رسند و همین موضوع سرآغاز تمامی دردسرهاست؛ از چاقی گرفته تا انسداد روده.

منبع :روزنامه سلامت.بیتوته

 



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 17:2 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص میوه ها, دستگاه گوارش, گردش خون

خربزه شاخدار؛ با طعم لیمو و موز
خربزه شاخدار یا خاردار (Horned Melon) تحفه استوایی است که همراه مسافران به کشور ما آمد. رنگ پوست آن نارنجی ـ کرم است که برجستگی‌های خارمانندی از جنس پوست میوه روی آن دیده می‌شود.این میوه از خانواده خیار است. اگرچه هنوز آن را به‌وفور نمی‌توان در میوه‌فروشی‌ها دید، اما این میوه تا چند سال آینده جایش را بین مردم ما بازخواهد کرد به‌شرطی که طعم خاص آن ـ که بین موز و لیموست ـ با ذائقه مردم ما هماهنگ شده و البته مردم هم با خواص آن بیشتر آشنا شوند.

 

1)‌ کم کالری، پرآب: هر عدد خربزه شاخدار برابر با 209 گرم و کالری آن برابر با 91 کیلوکالری انرژی است، بنابراین می‌توان گفت این میوه چندان پرکالری نیست. داخل این میوه سبز شفاف بوده و کمی حالت ژله‌ای دارد و این نشان می‌دهد میزان آب آن زیاد است. تخم‌های داخل آن شبیه کدوست. بنابراین مصرف آن برای رفع تشنگی مناسب است.

 

2)‌ همراه قلب: میزان پتاسیم هر عدد خربزه شاخدار 257 میلی‌گرم و میزان سدیم آن 4 میلی‌گرم است. بنابراین خوردن آن به عملکرد بهتر قلب کمک می‌کند. به ‌این دلیل که عملکرد پمپ سدیم ـ پتاسیم قلب را تنظیم می‌کند.

 

3)‌ دوست گیاهخواران: این میوه برای گیاهخواران مفید است. به این دلیل که هرعدد از آن حاوی 7/3 گرم پروتئین است، بنابراین با مصرف آن می‌توانید بخشی از نیاز بدن به پروتئین را تامین کنید.

 

4)‌ تنظیم‌کننده قند: مغز برای فعالیتش نیازمند گلوکز است. هر عدد خربزه شاخدار حاوی 16 گرم گلوکز است. بنابراین مصرف آن می‌تواند نیاز بدن به گلوکز را تامین کند.

 

5)‌ افزایش عملکرد چشم: هر عدد از این میوه حاوی 6 درصد ویتامین A است. بنابراین مصرف آن به عملکرد بهتر چشم کمک می‌کند. علاوه بر این که ویتامین A به لطافت پوست نیز کمک می‌کند. به ‌همین ‌دلیل می‌توان کمی از این میوه را روی پوست صورت مالید.

منبع:بیتوته

 

6)‌ مانع کم‌خونی: خربزه خاردار سرشار از آهن است. هر عدد از این میوه حاوی 13 درصد آهن است، بنابراین مصرف آن مانع کم خونی می‌شود.

 

ـ شیوه مصرف: به‌‌عنوان میوه، همراه سالاد یا تهیه دسر از این میوه.

منبع:بیتوته



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 16:44 | نویسنده : alivarzide |

 

خواص میوه ها, دستگاه گوارش, گردش خونخربزه درختی,خربزه ,پاپایا

پاپایا؛ کدو تنبل میوه‌ای
این میوه از نظر ظاهری شبیه کدو تنبل، اما از نظر اندازه از آن کوچک‌تر است. رنگ پوست آن سبز ـ زرد و گوشت آن نارنجی ـ زرد بوده و داخل آن دو ردیف تخمه قهوه‌ای تیره وجود دارد. داخل این میوه حفره ستاره‌ای‌شکلی وجود دارد. زردبودن پوست آن نشان می‌دهد میوه رسیده است. پاپایا یا پاپای، بومی مکزیک و مناطق سرخپوست‌نشین آمریکاست. این میوه نیز مدتی است وارد بازار میوه ما شده است.

 

1)‌ پرکالری نیست: هر عدد پاپایا حدود 157 گرم وزن دارد و مقدار کالری آن 67 کیلو کالری است. این میوه خیلی پرکالری نیست، بنابراین می‌توان این میوه را باخیال راحت میل کرد.

 

2)‌ رفیق پوست: پاپایا باعث شفاف‌شدن پوست صورت می‌شود. بنابراین مقداری از میوه رنده شده و گذاشتن آن روی پوست صورت باعث شفاف‌شدن پوست، رفع آکنه و از بین رفتن جوش‌های سرسیاه رفیق می‌شود. دلیل آن نیز آنتی‌اکسیدان موجود در این میوه است.

 

3)‌ تسهیل گردش خون: هر عدد پاپایا حاوی 159 درصد ویتامین C است. بنابراین خوردن آن باعث استحکام دیواره رگ‌ها می‌شود. این مساله باعث جلوگیری از سفت‌شدن دیواره رگ‌ها، تسهیل گردش خون و جلوگیری از بروز سکته قلبی و مغزی می‌شود.

 

4)‌ دوست چشم: هر عدد پاپایا 29 درصد ویتامین A دارد. بنابراین مصرف آن باعث حفظ سلامت چشم می‌شود.

 

5)‌ مهربان با گوارش: این میوه حاوی آنزیم هضم‌کننده پروتئین‌هاست. به ‌همین ‌دلیل اگر بعد از خوردن غذای گوشتی کمی پاپایا نوش‌جان کنید، هضم پروتئین‌ها آسان می‌شود. این میوه حاوی دیگر آنزیم‌های هضم و جذب‌کننده موادغذایی بوده و از آنزیم این میوه در تهیه آدامس استفاده می‌کنند.

 

6)‌ افزایش اشتها: این میوه مخصوص افرادی است که اشتها ندارند. دلیل آن هم طعم خاص این میوه است. طعم ترش این میوه دلیل اصلی افزایش اشتهاست. علاوه بر این که اضافه‌کردن کوبیده برگ‌های پاپایا به آب گرم و نوشیدن محلول آن باعث افزایش اشتها می‌شود. استفاده از برگ‌های پاپایا و میوه آن باعث کنترل نشانه‌های پیش یائسگی هم می‌شود.

 

7)‌ همراه قلب: پاپایا حاوی آنزیم فعال فیبرین است. وجود این آنزیم مانع لخته‌شدن خون شده و از بروز سکته قلبی جلوگیری می‌کند. به‌ این‌ترتیب خوردن پاپایا برای زنان بعد از پنجاه سالگی و برای مردان بعد از چهل و پنج سالگی توصیه می‌شود.

 

8)‌ مانع اسهال: این میوه حاوی آنزیم‌های ضدانگل و ضدآمیب است. بنابراین در صورت ابتلا به اسهال ناشی از این عوامل، خوردن پاپایا می‌تواند به کنترل اسهال از طریق از بین بردن این عوامل بیماریزا کمک کند.

 

9)‌ دوست معده: در افراد مبتلا به ریفلاکس و افرادی که به‌دلیل اختلالات عصبی دچار افزایش ترشح اسید معده هستند، خوردن پاپایا می‌تواند این حالت‌ها را کنترل کند. این میوه برای افراد مبتلا به مشکلات معده بسیار مفید است.

 

10)‌ دشمن سرطان: این میوه منبع انواع آنتی‌اکسیدان‌ها مانند کریپتوگزانتین، گزانتین، لوتئین، بتاکاروتن و نارنجین است. بنابراین مصرف این میوه مانع ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها می‌شود. این میوه حاوی کاروتن هم است؛ بنابراین مصرف آن مانع ابتلا به سرطان پوست و ریه‌ها می‌شود.

ـ شکل مصرف: به‌صورت میوه، همراه سالاد، دسر و نوشیدنی.

منبع:بیتوته



تاريخ : شنبه 28 دی 1392برچسب:, | 11:23 | نویسنده : alivarzide |
صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 7 صفحه بعد